lauantai 5. huhtikuuta 2014

I choose to be happy cause I can.

Heippa!

Mua on taas kerran tän työharjoittelun myötä alkanut valtavasti puhuttaa ajatukset onnellisuudesta ja omien unelmien tavoittelemisen tärkeydestä. Se tapahtuu joka kerta kun menee töihin paikkaan, jossa kohtaa jollain tavalla toimintakykynsä kanssa kamppailevia henkilöitä ja joutuu kohtaamaan heidän ajatuksensa ja mietteensä kyseiseen asiaan liittyen. Erityisesti nyt siis haluaisin jakaa oman mielipiteeni siitä, miten tärkeää on, että me asennoidutaan positiivisesti elämään, tavoitellaan unelmiamme ja ollaan valmiita tekemään töitä niiden asioiden eteen, jotka tekevät meidät onnelliseksi. On ihan klisee sanoa, että koskaan ei tiedä mikä päivä on se viimeinen mutta kaikesta kliseisyydestään huolimatta se on aivan liian totta...


Erityisesti mua on nyt viime aikoina puhutellut ajatus siitä, että jokaisella on täysi mahdollisuus vaikuttaa omaan onnellisuuteensa ja edelleen siihen, millaista elämää täällä oikein haluaa elää. Tarkoitan tällä kaikella nyt valintojen tekemistä oman asenteen ja elämän suhteen. En oo koskaan kyennyt kannattamaan ajatusta siitä, että ollaan täällä vain ympäristön vaikutuksen alaisina ja että "kaikki nyt vaan menee niinkuin menee". Ei todellakaan ei. Tottakai on asioita joihin ei itse voida vaikuttaa mutta vastavuoroisesti on myös ihan valtavasti asioita, joihin kyllä voidaan, jos vain oikeasti halutaan! On aivan liian helppoa heittäytyä semmoisen tietynlaisen "noh tämä nyt menee miten menee" ajatuksen mukaan ja ikään kuin kulkea vaan virran mukana mutta mun näkemyksen mukaan se harvoin, jos koskaan, tuo oikeasti onnellisuutta ja tyytyväisyyttä elämään.


Tästä kuvasta päästään nyt hyvin siihen ajatukseen, jota kannatan vahvasti, eli mahdollisuuteen valita millainen elämä halutaan itsellemme rakentaa ja myös edelleen ajatukseen siitä, että meillä on täydellinen vapaus valita ne asiat, joita halutaan elämämäämme sisällyttää. Tähän käykin hyvin vanha sanonta  "Jokainen on oman onnensa seppä", mikä on vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan niin harvinaisen totta. Ja joo tiedän kyllä.... Tää kuulostaa kovin kliseiseltä ja jopa itsestäänselvyydeltäkin, mutta siitä huolimatta kuitenkin kuulen usein puhuttavan asioista sävyyn " sekin vaan nyt meni sillä tavalla" ja "en minä viitsinyt mitään sille tehdä". Edellä mainitut kommentit ovat niitä harvoja, jotka saavat mussa sekä ärsytyksen että epäuskon tuntemuksia aikaiseksi! Hyvänen aika tottakai me voidaan tehdä asioille jotain jos vaan oikeasti halutaan ja ollaan valmiita tekemään töitä niiden eteen.

Valintoja voi tehdä monen asian suhteen ja esimerkiksi päätös olla ajattelematta asioista negatiivisesti ja samalla pyrkiä näkemään asioissa aina se positiivinen puoli on hyvä tapa aloittaa. Itse siis ajattelen, että on täysin tietoinen valinta lähteä työstämään omaa onnellisuuttaan ja asenteitaan elämässä tapahtuvia asioita kohtaan. Oon myös jopa tehnyt semmoisen "Nämä asiat tekevät minut onnelliseksi ja näitä asioita haluan elämässäni tehdä" listan ja prioirisoin ajankäyttöni niin, että ne asiat oikeasti mahtuvat mun kalenteriini. Ja jos on jotain asioita, joita en halua tehdä, oon vaan rohkeasti opetellut sanomaan ei. Eikä todellakaan ole kovin helppoa mutta pikkuhiljaa sitä vaan oppii. Mulle on siis vaan ihan mahdotonta allekirjoittaa ajatusta "annetaan asioiden vaan tapahtua" tai että "tämä nyt menee niinkuin menee" ja oonkin vahvasti sitä mieltä, että meidän on tehtävä töitä niiden asioiden eteen joita oikeasti halutaan ja myöskin valittava aktiivisesti elämäämme niitä asioita, joiden tiedetään tuovan meille hyvää oloa ja onnellisuutta. Eli meidän on oikeasti kaikessa yksinkertaisuudessaan tehtävä juuri niitä asioita, mistä itse nautitaan ja täytettävä elämä niillä juuri meille itsellemme onnellisuutta tuovilla asioilla. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän kyllä.


Harmillisinta on, että usein epäonnistumisen pelko on se syy miksi jätetään asioita tekemättä. Mutta entä sitten joskus kun ikää on enemmän, niin kadutaanko me enemmän niitä asioita, jotka jätettiin tekemättä vai niitä joita tehtiin? Mä veikkaan ensimmäistä... Usein tähän samaan samaan syssyyn liittyy kiinteästi myös pelko siitä, mitä muut ihmiset ajattelee meistä, jos tehdään jotain erilaista tai lähdetään tavoittelemaan jotain ihan hullulta tuntuvaa unelmaamme. Ihan yleisellä tasollakin me ollaan hirveän riippuvaisia toisten mielipiteistä, mikä on niin väärin kun olla ja voi! Tai oikeastaan väärin on ihmisten jatkuva tarve arvostella toisia kannustamisen ja motivoimisen sijaan. Se on kuitenkin asia, joka tuskin tulee koskaan muuttumaan, joten seuraavassa kuvassa hyvä tiivistys koko asiasta. hehe


Cheers todellakin! Se mitä toiset ihmiset ajattelee ei saisi koskaan olla este omien unelmien toteuttamiselle. On aivan sama, mikä se asia on, mutta jos se tekee onnelliseksi niin sitä on vaan yksinkertaisesti tehtävä, välittämättä tippaakaan muiden ihmisten mielipiteistä. Faktahan on kuitenkin se, että me ei tulla koskaan miellyttämään kaikkia ja samalla tavalla vastavuoroisesti ei meidänkään tarvitse kaikista ihmisistä tykätä. Silti kaikkien kanssa voi kuitenkin tulla toimeen, sekin on ihan omasta asenteesta taas kerran kiinni. Tähän vielä pakko todeta aika raa'astikin, että enemmän se arvosteleminen ja toisten unelmien latistaminen kertoo siitä arvostelijasta kuin arvostelun kohteena olevasta. Enkä todellakaan voi väittää ettenkö olisi itsekin siihen sortunut mutta pyrin kuitenkin välttämään sitä kaikin keinoin, koska se on täysin väärin toisia kohtaan ja samalla myös harvinaisen epäkypsää ja turhaa.


Tää edellä oleva kuva tiivistää hirveen hyvin kaiken sen, mitä pyrin nyt tällä ajoittain varmaan sekavallakin vuodatuksellani tuomaan esiin. Me siis oikeasti voidaan itse valinnoillamme ja asenteellamme vaikuttaa aivan kaikkeen! Jos haluaa ajatella kaikesta negatiivisesti ja löytää sen negatiivisen puolen jokaisesta asiasta niin se varmasti kyllä onnistuu. Syytä on kuitenkin muistaa, että sama toimii myös toistepäin. Jos oikeasti tekee töitä sen eteen, että löytää asioista aina positiivisen puolen ja  ei suostu ajattelemaan negatiivisesti, niin allekirjoittaneena voin todeta, että se toimii myös ihan helkkarin hyvin!


Jee! Juurikin näin! Loppuun haluan vielä sanoa, että pitää uskaltaa, olla rohkea ja kokeilla. Mennä, elää ja tehdä. Lähteä pois siltä mukavuusalueelta, heittäytyä ja laittaa itsensä likoon ja samalla muistaa olla toisille ihmisille pelkästään hyvä ja oikeudenmukainen. Voin taata, että kun täyttää elämänsä juuri niillä asioilla, joista nauttii ja on valmis tekemään hieman töitä niiden asioiden eteen mistä unelmoi, niin siitä ei voi tulla kuin hyvä olo!! Samaten mitä enemmän itse antaa hyvää oloa, positiivisuutta ja ystävällisyyttä ympäristöönsä niin sitä enemmän sitä vastavuoroisesti saa takaisin. Tavallaan nää on hyvin itsestäänselviä asioita mutta silti käytännössä ei aina niin helppoja kuitenkaan. Joskus joku viisas on todennut, että " Every great accomplishment starts with decision to try". En osaa enää lisätä tähän muuta kuin, että ihanaa ja unelmien tavoittelemisen täyteistä lauantaita kaikille!



-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti